Pirmdiena, 2024-04-29, 2:58 PM
Sveicināti, Viesis
Sākums » Ierakstu arhīvs
 
 Itàlijas latvieshu klubinsh aicina visus Itàlijà dziivojoshos latvieshus(kam ir iespèja) 18.februàri doties uz Romu un balsot PRET divvalodiibu mùsu milajà dzimtenè Latvijà!!!!

Nobalsot var Latvijas vèstnieciibà jau no pl 7.00.

Adrese: Viale Liegi,42. Roma

Tàlrunis uzzinàm: +39 06 8841 227


                                                                                           
... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 918 | Pievienoja: Jolis | Datums: 2012-02-16 | Komentāri (0)

 


Šajā skaistajā ziemā dosimies slēpot distanču slēpošanu Pian del Tivano (Sormano,Como). Tā ir speciāli ierīkota slēpošanas trase ar 2 maršrutiem (īsākais iesācējiem, garākais ekspertiem), Turpat uz vietas var iznomāt gan slēpes-nūjas-slēpjzābakus (12€ viss kopā, bet var arī atsevišķi), gan bobu (10€), gan plastmasas dēlīti (3€), gan pa sniegu staigājamās slēpes (10€). Slēpošanas apģērbs gan jāņem līdzi pašiem (nesaģērbieties kā uz kalnu slēpošanu, pēc pieredzes-būs par karstu), labāk kaut ko vieglu,bet siltu.

Tiksimies 26. februārī (svētdien) plkst. 10.00 pie slēpošanas trases. Pēc slēpošanas dosimies ēst siltas pusdienas (prealpu tipiskie ēdieni,piemēram,pizzoccheri) vietējā restorànà-picèrijà. Lai būtu interesanti arī mazākajiem slēpotā ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 8988 | Pievienoja: Jolis | Datums: 2012-02-08 | Komentāri (0)


  Ziemassvētki sabraukuši
Rakstītām kamanām.
  Tekat, bērni, saņemat
Basajām kājiņām.





  Tecēsim sagaidīt Ziemassvētkus 21. decembrī (trešdien) plkst 13:00! Tikšanās vieta kā vienmēr iepretim v.Emmanuele galerijai Milānā. Līdzi jāņem labs garastāvoklis un priecīgas domas,lai varam apmainīties svētku sveicieniem un kopīgi papusdienot Ziemassvētku noskaņās.
Laipni gaidīti visi,kas šajā periodā ir Milānā un tās apkārtnē, un ne tikai. Ja kādam padodas piparkūku (vai jebkuru citu Ziemassvētku gardumu) cepšana, būsim priecīgi novērtēt kā garšo!:)

Līdz trešdienai! :)

P.S Jeb ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 994 | Pievienoja: Jolis | Datums: 2011-12-20 | Komentāri (0)


6. oktobrī notika ļoti jauka satikšanās un atkalredzēšanās foršu cilvēku kompānijā. Saules staru apmirdzēti tikāmies pie vecā labā Doma, lai pēc tam papusdienotu jau tradicionālajā Mc Donalds (ek,būtu te bijis latviešu Lidiņš...mmmmm). Pusdienošana izvērtās diezgan gara, jo, kā jau vienmēr, sarunas vijās un stiepās un katram bija kas jauns pastāstāms un bija taču jāiepazīst arī vēl neredzētie latvieši Itālijā!Tā tiešām bija feina relaksācija darba nedēļas viducī!Kas var būt labāks par to!




Taču pēc tam devāmies īstenot tikšanās galveno mērķi - meklēt veikaliņu, kas pieder meitenei no Latvijas nu jau vairāk kā 12 gadus! Nokļūšana līdz tam bija vesels piedzīvojums, jo atklājām, ka Milānas metro nav īpaši draudzīgs māmiņām ar bērnu ratiņiem un bija jāapbruņojas ar pacietību un izturību,lai ti ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 1227 | Pievienoja: Jolis | Datums: 2011-10-18 | Komentāri (0)


Oktobris ir klāt, bet no rudens vēsmām vismaz Milānā tikpat kā ne miņas! Laiks ir silts un saulains. Taču par rudens garderobi būtu jāpadomā jau laicīgi, un tāpēc jūsu latviešu klubiņš aicina nelielā ‘ekskursijā’ uz veikaliņu Milānā, kas pieder meitenei no Latvijas.



Kā jau vienmēr, tikšanās ir domāta, lai varam papļāpāt latviski, atpūsties un iepazīties sava starpā, bet arī lai nedaudz pašopingotu!

Tikšanās sākumā ieturēsim kopīgas pusdienas un tad dosimies apmeklēt tautietes veikaliņu.

Tikšanās 6.oktobrī (ceturtdien), plkst. 12.00 iepretim V. Emmanuele II galerijai Milānā (pie Doma).

Pieteikšanās lidz 5.oktobrim pie Jolantas pa e-pastu:jolie-a@inbox.lv



                ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 1435 | Pievienoja: Jolis | Datums: 2011-09-30 | Komentāri (0)

 
   Paldies tiem, kas atbrauca un piedalījās, bez jums nebūtu bijis tā, kā bija!
Un bija ļoti, ļoti jauki 12. jūnijā satikt tautiešus un parunāt dzimtajā mēlē. Lai arī tālu no mājām, latvieši pulcējas un jautrojas!
 


 Mūsu tikšanās notika skaistajā Bellagio, kas mūs sagaidīja ar siltu sauli un zilām debesīm. Tā kā nācās gaidīt dažus kavētājus (un ne jau nu viņu vainas dēļ, bet gan tamdēļ ka izrādījās, ka svētdienās autobusu satiksme ir nevisai nodrošināta..), bija iespēja papļāpāt gan latviski, gan itāliski un iepazīt tos, kas ieradušies uz pasākumu. Bijām gan latvieši, gan itāļi (viens no tiem mācās runāt latviski!), gan lieli, gan mazi (mazākajiem dalībniekiem – 6 un 7 mēneši!). Gan tie, kas jau daudzkārt bijuši Bellagio, gan tie, kas pirmo reizi (jo tur atgrie ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 1086 | Pievienoja: Jolis | Datums: 2011-06-30


Mīļie draugi, pēc ilgāka pārtraukuma tiek organizēts jauns pasākums -
 jauks svētdienīgs izbrauciens uz Como ezera pèrli Bellagio – t. s. ‘La Perla del Lago di Como’ un Varennu.
    
      
 
Tiksimies 12. jūnijā plkst. 11.00 Bellagio pirmajā kuģīšu piestātnē.
Skatījumu skaits: 1063 | Pievienoja: Jolis | Datums: 2011-05-28

   
 
 Latvija ir maza zeme bez ievērojamiem dabas resursiem un spēcīgas rūpniecības, taču nekādā ziņā nevar apgalvot, ka mums nebūtu ko piedāvāt pasaulei. Mums ir talantīgi un unikāli cilvēki un bagāta vēsture, kas apvienojoties rada vispārsteidzošākos un skaistākos mākslas darbus. Latvijas amatnieku izstrādājumi – adījumi, kokgrebumi, klūdziņu pinumi, dzintara rotas, lina audumi un vēl daudz kas cits ir absolūti unikāli un neatkārtojami, jo katrs tiek darināts ar rokām, māksliniekam ieliekot tajā īpašu attieksmi, tie ir ekoloģiski – gan to radīšanas process, gan iznākums, un galvenais – skaisti un funkcionāli. Latvijas uzņēmums SIA „Made in Latvia” ir izvirzījis sev mērķi iznest Latvijas vārdu pasaulē un vairot pozitīvo valsts slavu ar ko tādu, kas mums šķiet abs ... Lasīt tālāk »
Skatījumu skaits: 2066 | Pievienoja: Jolis | Datums: 2011-04-15

 
Mīļie latviešu klubiņa draugi!
 
 
 
 
 
  Straujiem soļiem tuvojas Jaunais 2011.gads, un, pavisam drīz, 2010. kļūs par pagātni. Par pagātni, kurā  mēs, latviešu klubiņa Itālijā dalībnieki, esam vairākkārt tikušies jaukos un jautros pasākumos – gan pavasara sagaidīšanas tusiņā salonā Geida, gan latviešu zelteņu tikšanās Milāna,gan vasarīgā izbraucienā uz Como ezeru. Esam apmainījušies ar gūto pieredzi Itālijā un esam vairāk iepazinuši viens otru.
 


 
Skatījumu skaits: 1065 | Pievienoja: Jolis | Datums: 2010-12-30

1918.gada 18.novembris – Neatkarīgas Latvijas proklamēšana


   Tikai vienu dienu pirms neatkarīgas Latvijas proklamēšanas izveidoja Tautas padomi. Šajā pašā dienā Tautas padome ievēlēja pirmo Latvijas Pagaidu valdību un pieņēma lēmumu, ka nākamajā 1918.gada 18.novembra dienā tiks sasaukta kārtējā Tautas padomes sēde Nacionālajā teātrī, lai proklamētu neatkarīgu Latviju.


Latvijai liktenīgās dienas svinīgais brīdis sākās plkst.16, kad Nacionālajā teātrī uz skatuves jau bija sapulcējušies Tautas padomes locekļi. Svinīgo sēdi vadīja Gustavs Zemgals, jo Tautas padomes priekšsēdētājs Jānis Čakste nebija paspējis ierastie ... Lasīt tālāk »

Skatījumu skaits: 1801 | Pievienoja: Jolis | Datums: 2010-11-18

« 1 2 3 »