Ceturtdiena, 2024-05-16, 10:39 AM
Sveicināti, Viesis
Sākums » 2011 » Jūnijs » 30 » Latviešu pasàkums Itàlijà 12/06/2011
7:30 PM
Latviešu pasàkums Itàlijà 12/06/2011
 
   Paldies tiem, kas atbrauca un piedalījās, bez jums nebūtu bijis tā, kā bija!
Un bija ļoti, ļoti jauki 12. jūnijā satikt tautiešus un parunāt dzimtajā mēlē. Lai arī tālu no mājām, latvieši pulcējas un jautrojas!
 


 Mūsu tikšanās notika skaistajā Bellagio, kas mūs sagaidīja ar siltu sauli un zilām debesīm. Tā kā nācās gaidīt dažus kavētājus (un ne jau nu viņu vainas dēļ, bet gan tamdēļ ka izrādījās, ka svētdienās autobusu satiksme ir nevisai nodrošināta..), bija iespēja papļāpāt gan latviski, gan itāliski un iepazīt tos, kas ieradušies uz pasākumu. Bijām gan latvieši, gan itāļi (viens no tiem mācās runāt latviski!), gan lieli, gan mazi (mazākajiem dalībniekiem – 6 un 7 mēneši!). Gan tie, kas jau daudzkārt bijuši Bellagio, gan tie, kas pirmo reizi (jo tur atgriezties gribas vēl un vēl..). Kad visi bija sagaidīti, devāmies nelielā izbraucienā ar Bellagio tūristu vilcieniņu – varējām apbrinot Bellagio no augšas, jo vilcieniņš mūs aizvizināja līdz brīnišķīgiem skatpunktiem!

Bellagio ir slavena ne tikai ar saviem brīnišķīgajiem dabasskatiem,bet arī ar vairākām villām. Tā pat tiek saukta par ‘mazo itāļu Versaļu’. Šoreiz villas aplūkojām tikai no tālienes, bet varbūt nākamreiz dosimies aplūkot to skaistumu no iekšpuses.

Braucot ar bānīti līdz vietai no kurienes paveras Bellagio tikpat kā no putna lidojuma, redzējām Villa Giulia, kas agrāk ir bijusi viesnīca, bet tagad ir privātīpašums. Tās īpašnieki ir bijuši gan Beļģijas karaliskā ģimene,gan flāmu princis, gan kāds poļu barons, bet tagad, pēc nostāstiem, tā piederot slavenā itāļu modes stilista Versace ģimenei.

Bellagio pašā ‘spicē’, kur satiekas Como ezera abi atzari, pakalnā slejas pirmā amerikāņu miljonāra Rokfellera Villa Serbelloni (1400.g.),kurā tagad mājvietu radis Rokfellera fonds, bet tam apkārt milzīgs parks ar taciņām, kopumā 18km garumā! Mūsdienās Villā Serbelloni lielākoties notiek tikai amerikāņu zinātnieku konferences. Turpat arī Grand Hotel Villa Serbelloni,kurā kādreiz viesojies gan Dž.Kenedijs, gan Leonardo da Vinci, gan karaliene Elizabete.

Savukārt ap 1800. gadu Bellagio parādījās Villa Melzi ar saviem dārziem ‘angļu stilā’. Villā Melzi ir viesojies pat Napoleons, bet sakotnēji tā tikusi celta Lodi pilsētas baronam Francesco Melzi d’Eril.

Vēl Bellagio ir tādas slavenas villas kā Villa Trotti, Villa Trivulzio-Gerli un vairākas citas.

Jūsmojot par burvīgajām Bellagio villām, ar kuģīti pārbraucām pāri Como ezeram un nonācām Varennas pilsētiņā. Pasakains skaistums, kā filmās! Apskatot skaisto piekrasti, apmetāmies vienā no kafejnīcām, kur baudījām picas, pastas, saldējumus un ne tikai .Pasēdēšana bija jauka, bet tā kā gribējās redzēt arī Villu Monastero – cēlāmies un pastaigas solī devāmies uz tās pusi. Šī villa ir viens no slavenākajiem eklektikas stila piemēriem. Tā celta laikā no 19. līdz 20. gs., bet tikai neilgu laiku tā ir Lecco Provinces īpašums, un nereti tajā notiek dažādas svarīgas konferences.
Pa ceļam mums vēl pievienojās pāris itāļu draugu, kas apmeklēja villu kopā ar mums. Kādreizējo laiku gods un skaistums bija mūsu acu priekšā – burvīgie villas dārzi ar puķēm un eksotiskiem kokiem atstāja bez elpas...Varējām tikai fotografēt bez apstājas, bet skaistums tomēr ir fotogrāfijās netverams, tas ir jāredz katram pašam!
Taču, ja vēlaties vairāk iepazīties ar to kā mums gāja, laipni lūgti jaunajā foto galerijā!

Uz drīzu tikšanos kādā jaunā pasākumā, varbūt kādā citā Itālijas paradīzes stūrītī...
 
                                                                                                                Aijux
Skatījumu skaits: 1090 | Pievienoja: Jolis | Reitings: 5.0/2
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]