Pirmdiena, 2024-04-29, 12:42 PM
Sveicināti, Viesis
Sākums » 2012 » Augusts » 31 » Līgo 17.jūnijā!
4:27 PM
Līgo 17.jūnijā!
 
  Līgo svētki jau aizvadīti labu laiciņu atpakaļ, bet par to vai tie tika atzīmēti arī šeit, Itālijā, vēsture klusē...Bet, protams, kā gan bez Līgo tur, kur ir latvieši!Kamēr būs latvieši, lai arī izkaisīti pa visu pasauli, tiks arī līgots!






    Par svētku vietu tika izraudzīta jauka un zaļa pļava, pikniku vieta Campoè (Caglio). Šoreiz svētkus svinējām nedēļu ātrāk, 17. jūnijā un pa dienas gaismu! Tas tamdēļ, ka īstajā Līgo dienā vairāki latvieši devās svinēt svētkus uz dzimto Latviju vai arī bija aizņemti citos darbos un nedarbos. Bet tās tad arī bija vienīgās izmaiņas, jo – alutiņš tika tecināts, Jāņu zāles lasītas, vainagi pīti un pīrāgi ēsti. Netrūka mums pat skaistas, blondas latviešu meitenes vārdā Līga! Ņemot palīgā Jāņu dziesmu disku, uzdziedājām latviešu mēlē un izraisījām neviltotu mūsu itāļu draugu interesi (bet tā kā šos svētkus Itālijā svinam nu jau vairākus gadus – itāļi sāk pierast pie mūsu izdarībām un iemācās aizvien jaunas latviešu tradīcijas:) ).

Svētki sākās jau pirms pusdienlaika, kad puiši draudzīgā latviešu – itāļu gaisotnē riktēja ogles šašlika cepšanai, vēra vaļā alus mučeli, bet meitenes vēra šašliku uz iesmiem un kārtoja svētku galdu. Netrūka arī desiņas ar svaigu maizīti, ķiploku grauzdiņu, rosola un citu salātiņu, pīrādziņu un daudz citu gardu mantu!


Mazākie svētku dalībnieki izklaidējās ar bumbas ripināšanu, zīmēšanu un citām aktivitātēm. Bumbu kā izklaides objektu izvēlējās arī lielie – uzspēlējot volejbolu un pat futbolu. Tā teikt pēc gardas ēšanas nevarēja iztikt bez fiziskām aktivitātēm!


Laiciņš mūs lutināja, jo saulīte spīdēja visu laiku, bet veldzēties varēja turpat blakus esošā mežiņa koku paēnā. Jaukā atmosfēra ilga līdz pat pievakarei un tika runāts, ka... nākamgad svinēsim atkal!


Paldies dalībniekiem un organizētājiem
:)

P.S.bildes fotoalbùmà:)


                                                                                                               Aijux

Skatījumu skaits: 927 | Pievienoja: Jolis | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]